Dessert utan socker, laktos och mjöl
Tack Tasty Health för detta underbara recept :) nu blir min viktresa enklare när de finns sådant hära gotta att moffa i sig när de tryter ;)
Recept är följande kopierat från Tasty Health
2 dl Risenta mandelmjöl (80g)
4 msk Fazer kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk Kung Markatta kokosolja
1 msk honung
3 hela ägg
8-9 dadlar ca 105 g
4 msk Fazer kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk Kung Markatta kokosolja
1 msk honung
3 hela ägg
8-9 dadlar ca 105 g
Kokos till formen ca 3 msk smörj med kokosolja
1. Ugnen på 175 grader
2. smörj formen med kokosolja strö med kokos
3. Blanda torra ingredienserna i en skål. Mixa dadlar och honung till en jämn smet i en matberedare. Tillsätt ägg och fortsätt Mixa.
Smält kokosoljan. Tillsätt de torra i smeten blanda, sen i med oljan. Blanda väl och häll sedan upp smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 min den ska vara kladdig när du tar ut den. Låt svalna 10 min sen in i kylen minst 1 timme. Servera med grädde och valfri frukt eller kvarg eller glass.
2. smörj formen med kokosolja strö med kokos
3. Blanda torra ingredienserna i en skål. Mixa dadlar och honung till en jämn smet i en matberedare. Tillsätt ägg och fortsätt Mixa.
Smält kokosoljan. Tillsätt de torra i smeten blanda, sen i med oljan. Blanda väl och häll sedan upp smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 min den ska vara kladdig när du tar ut den. Låt svalna 10 min sen in i kylen minst 1 timme. Servera med grädde och valfri frukt eller kvarg eller glass.
Ca 8 bitar
Innehåller per bit
189 kcal
13 g kolhydrater
5,5 g protein
13 g fett
13 g kolhydrater
5,5 g protein
13 g fett
Smaka gott :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar