måndag 16 september 2013



Detta recept fick jag se idag på facebook ...så den ska testas =) tack Ewa Henriksson som tipsade =) 

Äppelpaj

dom 1:a parenteserna är vikt på mängden för 5 personer och den andra parentesen är per person =)  

5 portioner
Deg: (per port)
10 st (85g) aprikoser (17g)
2 msk hett vatten
2 (110g) ägg (22g)
1 dl (120g) kesella lätt (24g)
1 dl (30g) Psylliumfröskal (6g)
1 tsk kanel (0.4g)

Fyllning:
2 st (250g) valfria äpplen (50g)
1 tsk (10g) honung (2g)
1-2 tsk kanel (0.8g)
½ dl (35g) solrosfrön (7g)
Servera 2 msk kesella lätt till varje portion. (40g)

Mixa aprikoser och hett vatten
Vispa upp äggen, blanda i psylliumfröskal och kanel låt stå och svälla några minuter.
Skiva äpplena
Blanda aprikosmixen och äggblandningen och tillsätt kesellan. Tryck ut smeten helst på en silikonbakplåspappers klädd form med löstagbara kanter. Lägg på äpplen, kanel, solrosfrön och ringla över honungen. Grädda I 200 grader i ca 20 minuter. Servera med kesellan.

1 portion = ca 300g 170 kcal

Fett 33 E% Kolhydrater 45 E% Protein 22 E%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar